8. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Savisaar: prantslaste raha võiks raudteesse panna

Majandusminister Edgar Savisaar ütles, et Eesti on huvitatud, et Prantsuse investeeringud tuleksid eelkõige raudtee arendamisse ja teedeehitusse.

Täna Prantsuse Vabariigi uue suursaadiku Daniel Labrosse'iga kohtunud Savisaare sõnul on Eesti huvitatud Prantsusmaa investeeringutest eelkõige teedeehitusse, raudtee arendamisse ja liiklussõlmede rajamisse.

"Oma teede olukorraga pole me sugugi rahul, see jääb Euroopa tasemele märgatavalt alla ja seepärast on välisinvesteeringud siia teretulnud,” ütles minister Savisaar ministeeriumis toimunud kohtumisel. Tema sõnul on Eestis lisaks teedeehitusele ja teekatte remondile avar tööpõld ka liiklussõlmede rajamisel, kus saaks kasutada tõukefondide abi. “Ka Tallinna trammiliikluse kiirem kaasajastamine nõuab suuri välisinvesteeringuid ja see pole oluline mitte ainult pealinlastele, vaid kogu Eestile,” märkis Savisaar, vastates suursaadiku küsimusele Eestit huvitavate investeerimissektorite kohta.

Minister informeeris külalist ka Riigikogu äsjasest otsusest kiita heaks Eesti Raudtee enamusaktsiate tagasiost riigi omandisse. Sellega seoses on riik huvitatud välisinvestorite kaasamisest raudtee arendamisse. Samuti oli kõne all Koidula piiripunkti väljaehitamine, mis on Savisaare sõnul oluline projekt kogu Lõuna-Eesti arengu seisukohalt. Pikemas perspektiivis võimaldab Koidula piiripunkti väljaarendamine koos sealse raudteevõrgu renoveerimisega Tallinna–Moskva rongiliini praeguselt ülekoormatult Narva-lõigult suunata ümber Lõuna-Eestisse. Teistest teemadest oli kõne all ka koostöö süvendamist turismi valdkonnas.

Ministeeriumist osalesid kohtumisel Euroopa Liidu ja rahvusvahelise koostöö asekantsler Andres Tint, Euroopa Liidu ja rahvusvahelise koostöö osakonna juhataja Helle-Helena Puusepp ning peaspetsialist Kaidi Laks.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077