22. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mutli: trammi- ja trollibussikoondise juhatus ei ole palka juurde küsinud

Abilinnapea Jaanus Mutli sõnul ei ole Tallinna trammi- ja trollibussikoondise (TTTK) juhtkond ettevõtte nõukogule veeremijuhtide palga täiendava tõstmise ettepanekut teinud, teatas Tallinna linnavalitsus.

"Seega arvestati kolmandast lisaeelarvest TTK-le täiendava raha eraldamisel tõepoolest üksnes aasta algul sõlmitud kollektiivlepinguga kokku lepitud palgatõusuga," ütles Mutli.

"Ettepanek töötajate palga tõstmiseks peab tulema ettevõtte juhtkonnalt," ütles Mutli. "Nõukogu tegi oktoobris juhatusele ülesandeks palgatõusu osas uuesti läbirääkimisi alustada ning juhatus peaks uute ettepanekutega nõukogu ette tulema järgmisel nõukogu koosolekul."

Mutli sõnul on palgatõusu loodetust väiksemaks jäämises Tallinna linnavalitsuse süüdistamine täiesti ebapädev.

"Kui ettevõtte juhtkond oleks sisuliste läbirääkimiste tulemusel nõukogule põhjendatud palgatõusutaotluse esitanud, siis küllap oleks selle katteks ka raha leitud," ütles Mutli.

Tuleva aasta linnaeelarves suureneb liinivedudele suunatav raha hulk mitmekümne miljoni krooni võrra, seega on järgmisse aastasse arvestatud ka TTTK töötajate täiendav palgatõus.

TTTK nõukogu liikme Jaanus Mutli sõnul peab nõukogu töötajate palkade tõstmist mõistagi vajalikuks, kuid ei saa nõustuda ametiühingute ultimatiivse nõudmisega, et kõigil töötajatel tuleb tõsta palka 20 protsenti.

"Küsimus ei ole selles, kas palkasid tõsta, vaid selles, kellel ja kui palju tõsta. See on läbirääkimiste küsimus ja nõukogu volitas juhatust sellel teemal läbirääkimisi pidama," lausus Mutli.

Mutli märkis, et trammi- ja trollijuhtide palk on sel aastal juba tõusnud kahes osas kokku 15,5 protsenti. Üks palgatõus oli aprilli ja teine oktoobri alguses.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077