22. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bushi ametnikele renditakse üle 50 auto koos juhiga

USA presidendi George W. Bushi visiidi ajaks rendib Eesti riik koostöös Ameerika saatkonnaga üle 50 auto koos autojuhtidega.

Autosid renditakse autorendifirmadelt Avis ja Hertz. Aviselt renditakse ligikaudu 50 autot koos autojuhtidega. Hertzi esindusest kinnitati vaid, et autosid neilt renditakse, kuid ei täpsustatud autode arvu ega muid tingimusi.

Avise rendiosakonna juht Hardi Isok ütles, et neilt renditavate autode seas on Mercedeseid, enamasti B- ja C-klassi omad, ja ka Opeleid ja Renault'sid. "Need autod ei hakka kuskil kolonnis sõitma. Need on Bushi kaaskonna jaoks, kes siin visiidiks ettevalmistusi teevad," rääkis Isok. Osa autosid on juba praegu välja renditud, sest ettevalmistused visiidiks käivad. Seega on renditakse kokku autosid umbes 2-3 nädalat.

Isok ei tahtnud avaldada palju selline suur tellimus neile maksma läheb. Kulude sekka läheb autode rent, kütus ja ka autojuhid. Ta möönis, et firma teenib hästi selle pealt. Autode eest küsitav rent on sama suur kui tavaklientidelt küsitav.

Koos autodega annab Avis kaasa ka autojuhid. Isoki sõnul oli autojuhtide otsimine firmale raske: "Autojuhtide otsimine oli suur projekt. Alustasime juhtide otsimist juba poolteist kuud tagasi. Tööjõupuuduse tingimustes oli raske leida sobilikke autojuhte." Autojuhid pidid oskama inglise keelt, sõitma korralikult ja kehtivaid seadusrikkumisi ei tohtinud olla. "Kõik nimed kontrollis kaitsepolitsei üle," märkis Isok.

Avis Eesti on varem korraldanud mitmete tähtsündmuste transpordilahendusi: Bushi riigivisiit Riias 2005. aastal ja 2004. aastal Vilniuses ja Prantsuse presidendi Jacques Chiraci riigivisiit Tallinnas 2002. aastal.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077