1. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bussifirma ATKO jätkab kohtuteed, sest ei lepi GoBusi võiduga

ATKO Grupp kavatseb edasi kaevata halduskohtu otsuse, mis jättis rahuldamata kaebuse Järvamaa ühistranspordi liinihanke peatamiseks ja GoBusi parimaks pakkujaks tunnistamise tühistamiseks, teatas firma.

ATKO Grupi juhatuse esimees Margo Tomingas jääb kindlaks seisukohale, et AS GoBus on ühistranspordi riigihanke pakkumises „Avalik liinivedu Järva maakonna bussiliinidele 1.aprill 2006.-311.märts 2014.a.“ esitanud esimeses liinigrupis pakkumist tehes valeandmeid. „Sageli on tulnud ette, et halduskohus pole süvenenud asja läbivaatamisse piisava põhjalikkusega ning kõrgema astme kohtud muudavad madalama astme otsuseid,“ tõdes Tomingas.

Tallinna halduskohtu otsus jätta rahuldamata ATKO kaebus peatada Järvamaa Ühistranspordi Keskuse (JÜTK) riigihanke menetlus ja tühistada JÜTKi juhatuse koosoleku protokoll, millega tunnistati edukaks GoBusi pakkumine.

Tomingase sõnul on GoBus pakkunud busse, mida tegelikult Järvamaa liinidele ei kavatsetudki tuua. Samuti on GoBusi pakutud liinikilomeetri hind I liinigrupis ebareaalset madal.

GoBus lubas riigihanke pakkumist tehes Järvamaa liinide tuua tuliuued Mercedes-Benz bussid, mille ühe hind on 3 miljonit krooni. Kevadel käis GoBus Järvamaal näitamas hoopis Scania busse. Nüüd pakub GoBus sootuks viit Eesti turul tundmatut ja odavamat Tšehhis toodetud linnaliinibussi SOR, millest igaüks maksab miljon krooni vähem kui Mercedes.

Tallinna Tehnikaülikooli Majandusarvestuse Instituudi juhtimisarvestuse õppetooli õppejõu Tarmo Kadaku analüüs jõudis järeldusele, et GoBusi hinnaarvestus, mille kohaselt on I liinigrupi liinikilomeetri maksumus 9,39 krooni on arvestatud pigem vääralt kui tõeselt.

Tominga hinnangul on kummaline ja majanduslikult arusaamatu kuidas riigihanke ühes liinigrupis pakub Tartu ettevõte järvamaalastele 13-14 aasta vanuste bussidega osutatava teenuse liinikilomeetri hinnaks 11.10 krooni, samas kui teises liinigrupis pakub sama vedaja liinidele tuliuusi busse ja küsib liinikilomeetri eest vaid 9.39 krooni.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077