27. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mustakivi tee pikendus viib Piritalt Lasnamäele

Kauaoodatud Mustakivi tee pikenduse ehitus lubab edaspidi piritalastel ka Lasnamäe kaudu kiiresti kesklinna pääseda ja leevendab oluliselt uute kortermajade elanike liiklusprobleeme.

Aasta algul sulges linna kommunaalamet kohalike elanike tungival soovil kitsa ja halvas seisus Purde tänava lõigu, mis ühendas Pirita-Koset Lasnamäega, kirjutab Postimees.

See samm tekitas pahameelt paljudes Pirita inimestes, kes olid harjunud kasutama ühendusteed, et pääseda Lasnamäe kaudu kiiresti kesklinna.

Linnapea Jüri Ratas lubas siis, et lähiaastatel ehitatav Mustakivi tee pikendus kuni Kose teeni peaks kõik mured murdma.

Sel nädalal algataski linnavalitsus detailplaneeringu koostamise. Uus tee kulgeb täielikult riigimaal, seega ei pea linn kulutama raha eramaade väljaostmiseks.

Küll aga jääb tulevase trassi alla palju puid, mis tuleb paratamatult maha võtta. Detailplaneeringu koostamisel osaleb ka maastikuarhitekt, kes kavandab uue teelõigu äärde rohekoridori.

Kommunaalameti asejuhataja Peep Koppel ütles, et kevadel oli linnaametnikel kohalike elanikega kohtumine, kus arutati tulevast tee-ehitust. Tema sõnul jäid inimesed projekteerijate pakutud variandiga põhimõtteliselt nõusse.

«Kuna Kase tänavale on kerkinud suured korterelamud ning maju tuleb üha juurde, on piirkonnas tekkinud tõsised liiklusprobleemid,» selgitas Koppel. «Uus tee peaks sealset olukorda kindlasti parandama.»

Lasnamäe klindi vaheastangul, uue teelõigu vahetus läheduses tegutseva autoremondifirma Jäärak omanik Jaan Jaago märkis, et Mustakivi tee pikenduse ehitamine lihtsustab tunduvalt nii tema kui ka veel kolme samal krundil asuva firma elu.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077