20. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aerofloti endine asedirektor põgenes Vene kohtu eest Inglismaale

Aerofloti asedirektor Nikolai Gluškov ei ilmunud kohtusse, sest ta oli sõitnud Suurbritanniasse, kus ta palus poliitilist varjupaika, kirjutas Lenta.ru.

Moskva Golovinski piirkonna kohus võttis läbivaatamisele lennufirma Aerofloti 215 miljoni rubla suuruse hagi endise Aerofloti asedirektori Gluškovi, pearaamatupidaja Lidia Krõževskaja ja finantsdirektori Roman Šeininini vastu.

Gluškov aga kohtusse ei tulnud, sest ta oli sõitnud Suurbritanniasse, kus ta palus poliitilist varjupaika.

Oma hagis toetub Aeroflot Savelovskii kohtu otsusele mõista kolmele Aerofloti töötajale kelmuse eest kaks aastat tingimisi vabadusekaotust.

Pärast kohtuotsuse jõustumist pöördus Aeroflot edasi Golovinski kohtusse, et nõuda kolmelt süüdimõistetult 215 miljoni rubla (99 miljoni krooni) suuruse trahvi. Eelistung jäi aga ära, sest Gluškov ei ilmunud kohtusse. Endine asedirektor oli sõitnud oma sõbra Boriss Berezovski juurde Inglismaale. Vene oligarh Boriss Berezovski on Inglismaal eksiilis, Venemaal on tema vastu algatatud kriminaalsüüdistus.

Savelovskii kohtu süüdistuse järgi suunasid aastatel 1996-1997 Gluškov ja pearaamatupidaja Krõževskaja 252 miljonit dollarit (3,2 miljardit krooni) Šveitsi firmale Andava, mille kaasomanikud olid Gluškov ja Berezovski.

Osa sellest rahast kasutati tehingutes Aerofloti ja tema tütarfirma Andava vahel. Lisaks maksis Aeroflot oma võlausaldajatele kõrgeid protsente vekslite ja trahvide pealt hilinenud maksete eest. Kokku ulatusid need maksed 215 miljoni rublani.

Ida-Euroopa suurima lennufirma Aerofloti 2005. aasta puhaskasum oli 190 miljonit dollarit (2,3 miljardile krooni). Aerofloti käive oli 2,5 miljardit dollarit.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077