17. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ümberehitus Ülemiste ristmikul paisutab ummikuid veelgi

Aasta lõppu plaanitud ehitustööd Ülemiste ristmikul sunnivad vedajaid oma tööd ümber korraldama, kirjutab Äripäev.

Tallinna linnavalitsus valmistub uueks katseks vähendada liiklusseisakuid linna sissesõidul Ülemiste ristmikul.

Abilinnapea Olga Sõtniku sõnul on riigihanke ettevalmistused lõpukorral ning ehitustööde algus sõltub vaid projekti tingimustest ning ilmastikuoludest. "Võimalik, et ehitustöid alustatakse selle aasta sees, ehk on saab sõlmida lepingu töövõtjaga detsembri paiku," lausus Sõtnik.

Teetöödega kaasnevate liikluspiirangute ning ümbersõitude tõttu tuleb aga vedajatel arvestada suurema ajakuluga kaupade laiali veol.

Lennujaama külje all puu- ja köögiviljade jae- ja hulgimüügiga tegeleva Rigual ASi logistikajuhi Margus Lepasaare hinnangul kulub praegu kaupa vedavatel autojuhtidel keskmiselt 15% tööajast Ülemiste ristmikul ummikus seistes.

"Oleme leppinud sellega, et kehva asukoha tõttu ei saa me selle ristmiku tõttu voolavat tarnet lubada," kostis Lepasaar, kelle arvates kasvatab planeeritav ümberehitus autojuhtide töö ületunde, mis tuleb omakorda ettevõtte kuludesse kanda.

Ummikud ei tohiks olla ulatuslikud, samuti ei panda liiklust päris kinni.

Toivo Viilep, K-Projekt ASi projekteerimisdirektor Ka Rimi Eesti Food ASile logistikateenust osutava BalDis Estonia OÜ transpordijuht Aivar Samet kinnitas ristmiku ümberehitusega lisanduvaid probleeme. "Ummikutes seisavad ju kaubaautod ning kaubavoogude pidurdumine ajaliselt on vältimatu," kommenteeris Samet, miks veoste kohaletoimetamine hakkab pikenema.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077