17. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Markko Märtin: olen väga pettunud

Tunnistan, et olen väga pettunud, kirjutas rallisõitja Markko Märtin Postimehes.

"Mullu sügisel käivitasin koostöös sponsorite ja Eesti autospordiliiduga noortele mõeldud meeskonna. Sellega seoses nägin rallielu seestpoolt ning ilmsiks tuli palju segavaid tegureid," kirjutab Märtin.

Ta jätkab: "Terve hooaja oleme puutunud kokku ehteestlasliku probleemiga – inimestele meeldib rohkem sorkida teiste asjades kui iseendaga tegeleda. Arvasin, et siinne rallisport on nõmedustest prii, ent selgus, et ikkagi püütakse tõestada mõttetuid asju. Tunnistan, et olen väga pettunud. Tean, kes seisid meie meeskonna vastase võitluse taga, aga ei mõista, milleks oli see vajalik. Spordis ei vii see ju kuhugi. Räpased vahejuhtumid rikuvad vaid tuju ja vähendavad tahtmist asjaga tegeleda. Ma ei taha järjepidevalt tõestada, et pole kaamel.

Meie eesmärk oli anda noortele ja andekatele sõitjatele võimalus ennast näidata ja korraliku tehnikaga sõita. Mingil määral see õnnestus, Martin Rauam tuli Eesti meistriks, Rainer Aus näitas head kiirust ja võitis ühe ralli, mis oli iseenesest liigagi hea tulemus.

Samas ei osanud ma oodata, et projekt saab alguses ajakirjanduses niivõrd negatiivse kajastuse ning hiljem tekib probleeme autospordiringkondades. See kõik näitas, kui väiklased on vahel Eesti inimesed.

Oleme jõudnud seisu, kus kaalume koos partneritega võimalust lõpetada meeskonnaga tegelemine. Tõsi, meil polnud plaanis vaid ühe aasta projekt, ent kui pool ajast tuleb tõestada, miks midagi teeme, siis ühel hetkel lihtsalt enam ei viitsi. Ning kui ise pole jätkamise mõttekuses veendunud, on ka sponsoreid raske veenda.

Tuleb mõista, et see pole minu meeskond. Andsin lihtsalt võimaluse kasutada oma nime ja kogemust. Isiklikku ambitsiooni mul pole. Selleks, et miski paraneks, peaksid kõik pooled mängima sama mängu.

Rallide ajal hooldusalas liikudes hakkas silma, et sõitjate seas on palju noori. Kuid pelgalt nooruse põhjal ei saa kellegi kohta midagi öelda. Kõik nad seisavad alles rallisõitjatee alguses ning arenemiseks peavad veel palju töötama ja vaeva nägema. Alles siis hakkab paistma, kellest võib midagi tulla.

Tänavuse hooaja põhjal pole ühelgi eestlasel põhjust järgmiseks aastaks mõnda rahvusvahelisse sarja trügida. Enne tuleb kodustel teedel kiirus leida. Kuni keegi ei suuda siin domineerida, pole vaja endale ka suurt tulevikku ette kujutada. Kogemuste hankimiseks tasub minna mõnele üksikule rallile, aga ei midagi rohkemat."

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077