11. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tankeri Probo Koala omanik loodab Paldiskist peagi lahkuda

Tankeri Probo Koala omanikfirma Trafigura loodab, et Eesti võimud jõuavad peatselt otsusele, et tankeri edasine hoidmine Paldiskis on ebavajalik ja et selle lastijäätmed ei ole problemaatilised.

Ettevõte kavatseb siiski jätkata koostööd kõigi juurdlustega ka edaspidi, pärast laeva lahkumist, teatas firma esindaja.

Meedias on levinud väited justkui näitaks Probo Koalalt võetud proovide analüüsid, et laeval on rafineeritud naftast bensiini. Trafigura juhib tähelepanu, et selle valearusaama korrigeerimiseks avaldas Prokuratuur 9. oktoobril pressiteate, kus on selgelt kirjas, et analüüsid kinnitavad, et "Probo Koalal tegeleti bensiini oktaanarvu tõstmisega".

Probo Koala ei ole olnud seotud nafta rafineerimisega. Protsess, mis laeval toimub, on normaalne bensiini segamine selle puhastamiseks liigsest väävlist (vt ka lisatud faili). Trafigura on teinud koostööd kõigi uurimisorganitega Eestis, Hollandis ja Elevandiluurannikul. Ettevõte on veendunud, et ainuüksi lastijäätmed, mis tolli, sadama ja keskkonnaametnike järelvalve all laaditi Elevandiluurannikul ümber kohalikule käitlusettevõttele ei saanud põhjustada niisuguseid tagajärgi nagu on toimunud. Trafigura on alustanud kohtuteed Compagnie Tommy vastu, kes on Elevandiluurannikul ametlikult tunnustatud jäätmekäitlusettevõte, kellega Trafigura oli sõlminud lepingu jäätmete ohutuks ja nõuetekohaseks käitlemiseks. Trafigural on pikaajalised suhted ja investeeringud nii Elevandiluurannikul kui ka Eestis. Ettevõte jätkab püüdlusi kõigi küsimuste lahendamiseks, mis on tekkinud seoses traagiliste sündmustega Abidjanis. Trafigura on veendunud, et faktide ilmsikstulekul selgub ka, et ettevõte on käitunud korrektselt ja eetilisest algusest lõpuni.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077