19. september 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Töötajad lahkuvad Tallinkist

Ebakindlus tuleviku ees sunnib inimesi laevadelt lahkuma, kirjutab tänane Eesti Päevaleht.

“Inimesed tahavad näha, et neid peetakse töökohtadel inimesteks,” ütles meremeeste usaldusisik Mati Elmers. Kuna Tallinki üha rohkemate laevade peale ei leita piisavalt töötajaid, tuleb olemasoleval personalil töö ära teha ületundide ajal. Närvilist õhkkonda ei leevenda ka juhtkonna etteaimamatud manööverdused töötajatega – neid saadetakse laevalt laevale – ning laevade Eesti lipu alt äraviimine.

Tallinki turundusjuhi Peter Roose sõnul on suve jooksul juurde võetud 375 inimest, kellest osa on lätlased. Seega on täitmata umbes 400 töökohta.

“Aasta jooksul on meie personali voolavus olnud ligi 25 protsenti,” ütles Eesti meremeeste sõltumatu ametiühingu esimees Kaia Vask.

Kevadel avas Tallink Galaxy liini ning kolm uut Superfast-laevade liini, Elmersi sõnul tekkis seega vajadus umbes 800 uue töötaja järele.

Elmersi sõnul teeb teda eriti murelikuks maapiirkondadest tulevate inimeste olukord, kes läbivad tööle saamiseks kursused ja täidavad kõik tingimused, et tööle saada, siis aga avastavad juba esimese vahetuse ajal, et selline ebakindel töö ja juhtkonna suhtumine neile ei sobi. Vanadel töötajatel tuleb aga jälle uusi tulijaid koolitama hakata.

Järgmisel esmaspäeval peavad Tallinki töötajad neil põhjustel oma esimese piketi juhtkonna vastu. Lisaks protestitakse selle vastu, et eestlaste töökohad antakse lätlastele.

Roose küll eitas, et Läti lipu alla viidud Regina Baltical kaotatakse 300 eestlaste töökohta.

“Jah, üheskoos pole neid kohti kaotatud, vaid järk-järgult, pärast lipuvahetust vahetatakse ka viimased 40 välja,” märkis aga Vask. Kas Tallinkil on kavas veel teisigi laevasid Eesti lipu alt ära viia, ei saa Roose sõnul veel öelda.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077