Autor: MyBee • 27. märts 2024

Üha enam ettevõtteid eelistab auto omamisele rentimist. Mis on selle põhjus?

Muutuv majandusolukord ja pidev püüd äriprotsesse tõhustada mõjutavad ettevõtete otsuseid ka mobiilsuslahenduste puhul. Klientide ootuste kasvades keskendutakse aina enam oma teenuste kvaliteedi tagamisele, andes teenusepakkujatele üha suurema osa tüütutest kõrvaltegevustest, mille hulka kuulub ka autopargi haldamine. Ettevõtte autopark on asendumas rendiautodega. Miks nii?

„Hinnatõusu ja kõikuvate euribori intressimääradega on autode ostmisest saamas väljakutse nii väikestele, keskmise suurusega kui ka suurtele ettevõtetele. Sõidukite kulu ei tähenda ju vaid ostuhinda, vaid ka nende ülalpidamist. Paraku ei võta autode soetamist plaanivad ettevõtjad sageli arvesse ei auto hoolduskulusid ega tulevasi amortisatsioonikulusid. Seevastu pikaajaline autorent võimaldab ettevõtetel kogu lepinguperioodi jooksul tasuda konkreetset fikseeritud kuumakset, mis sisaldab ka hooldusega seotud lisakulusid nagu kindlustus, remont, rehvivahetus jne,” selgitab pikaajalist autorenti pakkuva MyBee esindaja Egert Kivisaar.

Ta nendib, et väga oluline on iga kliendi puhul arvestada, kui sageli nende ettevõttes on vaja autot kasutada. „See sõltub muidugi kliendi tegevuspiirkonnast, marsruutidest ja ka hooajalisusest. Mõnel ettevõttel on autot vaja iga päev, teisel vaid pühade perioodil ning mõnel on tarvis lihtsalt aeg-ajalt ajutist asendusautot. Autorent on igal juhul hea alternatiiv, aidates kulusid planeerida ning võimaldades sõidukit kasutada vaid siis, kui seda vaja on. Ja seejuures ei pea mõtlema auto remondile, hooldusele ega hilisemale müügile.”

MyBee tellimusrent ettevõtetele kohandub väga lihtsalt iga ärikliendi personaalsete vajadustega ja võimaldab vajadusel autot ka vahetada või väga lihtsalt sama tellimust lepingu lõppedes uuendada. Kõik need tingimused on telefoni teel hõlpsasti kokku lepitavad ja veebikonto kaudu kinnitatavad. Seega ei sega äritegevust ükski paberleping ega pikad haldusprotseduurid. Lisaks plaanib Eesti riik muuta alates 2025. aastast seadust ning kehtestada sõidukitele registreerimis- ja aastamaksu. MyBee tellimusrendi autodele sellist tasu ei lisata ning klient ei pea midagi juurde maksma.

MyBee autorent on paindlik ja sobib kõigile

Tänapäeva ettevõtete jaoks pakub kaupade või teenuste sissetellimine rahalist kindlust ja lihtsamaid sisemisi protsesse. MyBee on oma klientidega palju paindlikum kui finantsasutused, mille tõttu on auto tellimine noortele ja rahvusvahelistele ettevõtetele sageli kõige soodsam viis auto kiireks hankimiseks.

„Meie teenus on ainulaadne, sobides igas suuruses ettevõtetele, olenemata nende tegevusalast. Autorent sobib ideaalselt hooajalistele ettevõtetele, kus peab hoidma piiratud arvu autosid, ent ei soovita maksta nende sõidukite eest, mida hetkel ei kasutata. See sobib nii väiksematele kui ka suurematele ettevõtetele, kes vajavad autot siin ja praegu, näiteks kui ettevõtte sees on toimumas kiired muutused töötajate arvu osas. Samuti sobib teenus vabakutselistele, kellel ei ole uue auto ostmiseks tarvilikku kapitali või kes ei täida liisimiseks vajalikke tingimusi,” selgitab Kivisaar.

Tellimusrent pakub paindlikkust, võimaldades ettevõtjatel kohandada oma transpordikorraldust vastavalt muutuvatele nõuetele. Olgu see lühiajaline projekt, ärireiside ajutine suurenemine või vajadus teatud tüüpi sõiduki järele, tellimusrent kohaneb nende muutustega kiiresti, sidumata ettevõtet pikaajaliste kohustustega. Peale selle on enamasti väikeste ja keskmise suurusega ettevõtete finantsjuhtidel bilansis kasulikum näidata auto tellimusrenti, mitte ostetud autot, sest see pakub paindlikkust rahaasjades, kulude paremat haldamist, rahavoogude säilimist, amortisatsiooni vältimist, võimalikke maksusoodustusi, juurdepääsu uuematele sõidukitele ja aruandluse lihtsust.

MyBee autorenditeenuse peamised plussid

1. Kiirus. Auto kätte samal päeval.

2. Hinnakujundus. Fikseeritud kuutasu, mis jääb samaks kogu tellimuse kehtivuse ajal.

3. Ei mingit lisaprobleemi. Kõik teenused on hinna sees, ent kui klient soovib auto eest ise hoolitseda, võib mõnest teenusest loobuda.

Rääkides renditavatest autodest on MyBeel on suur valik masinaid alates ökonoomsetest ja kommertsmudelitest kuni esmaklassiliste luksusmudeliteni. Autopargi valikul pööratakse tähelepanu, et mudelid toetaksid erinevaid kliendisegmente ning iga klient leiaks täpselt sellise klassi auto, nagu ta otsib. Autosid valitakse nii populaarsuse kui ka turupraktika järgi ning väga oluline on, et sõidukid oleksid kõrgeima varustustasemega.

„Lisaks vajavad hooldust kõik autod, ka täiesti uued või mõne aasta vanused. MyBee teeb kõik vajaliku kliendi eest ära – meil on koostöö erinevate partneritega, et aidata tekkinud probleeme kiiresti ja mugavalt lahendada,” räägib Kivisaar. „Klient ei pea muretsema auto amortisatsiooni ja selle hilisema müügi, hoolduse, rehvivahetuse ja hoiustamise pärast. Kasutajad saavad valida oma eelistatud tellimusperioodi, mis jääb vahemikku 6 kuud kuni 5 aastat. Tähtaja lõppedes saab tellimuse uuendada, valida mõne muu auto või osta juba testitud mudel välja. Ja nagu öeldud: autot on võimalik lepingu ajal välja vahetada, kui vajadused muutuvad.”

Kui esmapilgul võib auto tellimusrent tunduda teistest võimalustest kallim, tasub siiski tähelepanu pöörata sellele, et rendihind sisaldab kindlustust, rehve, nende hoiustamist ja paigaldust kogu lepingu kehtivuse ajaks. Lisatasu eest on saadaval ka hooldus ja kuluosade remont. MyBee on uus lähenemine auto omamisele: see on võimalus saada auto pikaajaliste kohustuste ja keeruliste protsessideta, mis reeglina kaasnevad uue auto ostuga. Kui ettevõttele uue auto ostmist võivad edasi lükata paberimajandus ja tootmishäired ning auto tarnimist peab sageli ootama nädalaid või isegi kuid, siis MyBeega käivad asjad kiirelt. Lihtsalt tuleb sõlmida leping MyBee mobiilirakenduse kaudu ning juba samal päeval saab uut autot kasutama hakata!

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077