9. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BLS – ööpäevaringne transport ja ladustamine mistahes temperatuuril

Foto: BLS
Ainsa ettevõttena Eestis omab Baltic Logistic Solution OÜ (BLS), nii sügavkülm-, külmladu kui tavalist ladu ühes ja samas hoones. Lisaks pakutakse ööpäevaringset transporditeenust kõikidel temperatuuridel kogu Baltikumi lõikes.

Ühe katuse all asuvad erinevad laod pakuvad eeskätt toidukaupadega tegelevatele ettevõttele mugavat võimalust liigutada kõiki  kaubaliike kiirelt ja efektiivset ühe teenusepakkuja kaudu. BLS pakub logistika täislahendust koos transpordi, ladustamise ja dokumentide menetlemisega, ehk 3PL ärimudelit, kogu Baltikumis. Mistahes Baltikumi punktis klient ka ei asuks ja mistahes kohta ta oma kaupa liigutada ka ei sooviks, saab ta ööpäevaringse täisteeninduse.

Baltic Logistic Solutions OÜ juhatuse liige Šarunas Pranukevicius tunnistas, et ettevõte strateegiline eesmärk on olla kiireim ja kliendisõbralikum 3PL logistikateenuse pakkujaks kogu Baltikumis. See oli ka üheks peamiseks põhjuseks, miks BLS ostis kaks aastat tagasi ABC Gruppi kuulunud Eesti logistikafirma Agora DC OÜ.  

Baltic Logistic Solutioni ajalugu

1992 - Ettevõtte asutamine

2003 – Alustatakse 3PL logistikateenuse pakkumisega

2006 – Alustatakse tegevust Lätis

2015 – Alustatakse ekspedeerimisteenuse pakkumisega

2015 – Lätis avatakse uus logistikakeskus

2016 – Eestis omandatakse logistikafirma Agora DC ja avatakse uus logistikakeskus Rae vallas.

Allikas: BLS

20 aastat kogemust

„Ligi 20 aastat BLS logistikakogemusi Leedus ja Lätis ning 12 aastat Adora DC kogemust Eestis koos uue logistikakeskusega Rae vallas, loob sünergia, mis suudab pakkuda professionaalset teenust üle kogu Baltikumi,“ lausus Pranukevicius, kelle sõnul on nende käes ka näiteks 80% tubakatoodete logistika turust Baltikumis.

„Selleks on vaja spetsiaalseid veokeid, mis oleksid varustatud automaatsete valvesüsteemidega, et vajadusel kiiresti kutsuda välja abi. Üks asi on hinnaline aktsiisikaup, mis on kui omamoodi valuuta, mida tuleb turvaliselt ladustada ja transportida, teine asi aga meie enda töötajate turvalisus.“

Ettevõttel on kogu Baltikumis ühtekokku 260 veokit, neist 25 raskeveokit, 154 keskmist veokit ning 81 kaubikut. „Kogu tehnikapark on meil uus ning need võimaldavad vedada ükskõik millist kaupa mistahes mahus. Meie klientideks on peamiselt esma- ja toidukaupade maaletoojad, kellest suuremad on Sanitex ja Abestock, samuti osutame kesklao teenuseid, kellest tuntumad on näiteks Vapiano, Subway ja Hesburger. Kaubamärkide arv laieneb pidevalt ning see omakorda tähendab, et saame liita erinevad väiksemad kaubatarned suureks saadetiseks, mis annab võimaluse pakkuda ka soodsamat hinda,“ rääkis BLS Eesti müügijuht Sven Raismaa.

Ligi 90 000 ruutmeetrit laopinda

Mis puudutab laopinda, siis uues BLS-i laos Rae vallas on pinda kokku ligi 14 000 m2, sellest sügavkülmlao osa (-18) on 2218 m2, külmlaol (+2/+6) 2156 m2 ja tavalise lao (+22) suuruseks 9489 m2.  „Tegu on vägagi modernse ja energiatõhusa laoga, mis kogu meie ettevõtte seisukohast on äärmiselt oluline. Kolme Balti riigi peale kokku on ettevõttel ligi 90 000 ruutmeetrit laopinda, seda siis nii Tallinnas, Riias kui Kaunases,“ rääkis BLS Eesti logistikajuht Rimvydas Steponavičius.

Lisaks hoonetele on ettevõtte jaoks äärmiselt olulised veel kliendimugavuse pakkumine läbi tipptasemel automatiseerituse. „Meie teenuste valik kasvab iga päevaga ning sellega koos areneb ka IT. Efektiivsus, turvalisus, mugav kaupade liikumise jälgimine on IT süsteemide arendamiselt meie jaoks äärmiselt oluline. Meie eesmärk on olla tehnoloogiliselt kõige arenenum logistikaettevõte Baltikumis. BLS Self Service digitaalne iseteenindus toimib juba täna ning see areneb igapäevaselt täielikult paberivabade veoste suunas,“ lisas Steponavičius.  

BLSi logistikateenuse juurde käivad ka kõik lisaväärtust andvad teenused nagu ümberpakkimised, markeerimised, kinke- ja kampaaniapakendid jne. Ettevõte on juurutanud 3PL-logistikatoimingutesse rahvusvahelise kvaliteedijuhtimise (ISO 9001:2008), keskkonnakaitse (ISO 14001:2004) ja toiduohutuse standardid ning ühe kõige nüüdisaegsema laojuhtimissüsteemi.

Uuri BLSi teenuste kohta lähemalt: www.blslogistic.ee 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077