31. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soovitused kütusekulude kokkuhoiuks masinapargis

Vaadates viimase aja trendi Eesti kütuseturul, siis on märgata olulist kütusehinna kallinemist. Seega on sõidukipargi kulude optimeerimine antud situatsioonis ainuke võimalus kalli kütusehinna vastu võitlemiseks.

Üle 1,4€ suurust kütuste liitrihinda pole me ammu harjunud nägema, kuid nüüd on see muutumas uueks reaalsuseks ja tanklaketid prognoosivad hindade tõusmist 1,6€ liitri kohta. Seega on sõidukipargi kulude optimeerimine antud situatsioonis ainuke võimalus kalli kütusehinna vastu võitlemiseks.

Navirec ulatab Teie ettevõttele abikäe!

Pakume juba 13 aastat parimat sõidukipargihalduse ja GPS-jälgimise teenust ning meil on kliente kõikjal maailmas. Navirec teenust kasutades on ettevõtted saavutanud kulude kokkuhoidmises muljetavaldavaid tulemusi. Oleme kindlad, et Navirec teenus sobib ideaalselt nii suurele, keskmistele kui ka väikestele ettevõtetele sõidukipargi kulude vähendamiseks.

Säästad kütust vähendades tühikäigul töötava mootori tööaega!

Kui liiklusummikus ja punase fooritule taga töötava mootoriga seismine on paratamatu ja arusaadav, siis niisama mugavusest töötava mootoriga kohapeal seismine ilma mõjuva põhjuseta on arusaamatu ning tekitab ettevõttele märkimisväärse kütusekulu.

Naviec on teinud jõudeaja ehk mootori tühikäigul töötamise jälgimise sõidukipargi haldajale väga mugavaks ja lihtsaks. Navirec lahenduses on suurepärased raportid, kus saab iga sõiduki kohta eraldi kätte jõudeaja raporti kui ka saab näha koondraportit terve sõidukipargi kohta. Raporteid on võimalik muuta vastavalt oma ettevõtte vajadustele.

Selge ülevaade sõidukipargi kulukohtadest!

Andes oma ettevõtte sõidukipargi haldajale võimaluse saada vajaliku infoga raporteid, saavad nad teha väga täpseid analüüse juhtide sõiduvõtete kohta. Sedasi on võimalik oluliselt säästa kütusele ja hooldusele kuluvat raha.

Raportist näeb koheselt ära juhid kellel on suurim mootori tühikäigul töötamise aeg. Nende juhtidega saab sel teemal vestelda ning selgitada vajadust mootor kohapeal tühikäigul seistes välja lülitada.

Navirec lahendusega säästad 18% jõudeajal kulutatud kütusest!

Toome siinkohal näite ühest meie kliendist, kelle sõidukiparki kuulub 100 veoautot. Selle ettevõtte igakuine tühikäigul mootori töötamisele kulutatud kütuse kogus oli algselt enne Navirec lahenduse kasutusele võtmist ühes kuus 7000 liitri. Tänaseks on ettevõtte Navirec lahenduse kasutusele võtnud ja igakuine tühikäigul mootori töötamisele kuluv kütuse kogus ühes kuus on vähenenud 1234 liitrit. Arvestades tänast kütuse hinda 1,4€/l teeb see rahalise säästu ühes kuus 1727€. Aastaga säästab ettevõtte tühikäigul mootori töötamise aja vähendamisega 14808 liitrit. Arvestades tänast kütuse hinda 1,4€/l teeb see rahalise säästu 20731€ aastas.

Selle 20731 euro eest, mis kulus lihtsalt veoautode mootori tühikäigul töös hoidmisele aastas, saab ettevõte liisida juurde veoauto ning pakkuda oma teenuseid suuremale hulgale klientidele, teenides seeläbi suuremat kasumit.

Selle 20731 euro eest, mis kulus lihtsalt veoautode mootori tühikäigul töös hoidmisele aastas, saab ettevõte liisida juurde veoauto ning pakkuda oma teenuseid suuremale hulgale klientidele.
Foto: Navirec

Tehnika arenedes täiustuvad pidevalt GPS jälgimisseadme ning need võimaldavad koguda väga erinevaid andmeid, et sõidukipark ökonoomsemaks muuta.

Navirec lahendus aitab analüüsida kuidas juht sõidukit kasutab ja teha järeldusi efektiivsemate juhtimisvõtete valimiseks. Lahendusest näeb, mida on sõidukijuht teinud, et kütust maksimaalselt vähe või ebamõistlikult palju kulutada. Selleks jälgitakse tema sõidu juures erinevaid parameetreid – juhi sõidustiil, tühikäigul mootori töötamise aega, äkiliselt gaasipedaali vajutamist ja äkilist pidurdamist, mootori pöördeid koos madalate ja kõrgete käikude kasutamisega, sõidukiirust,  piirkiirustest kinnipidamist liikluses ning suurel kiirusel kurvide läbimist.

Raha, mida hea juht aastas säästab, ulatub tuhandetesse eurodesse!

Navirec GPS seadmed on varustatud kaasaegse tehnoloogiaga, mis võimaldavad jälgida juhi sõidustiili.Lisavõimalusena saame paigaldada sõidukitesse väikese kõlari, mis annab sõidukijuhile heliga märku nendest tegevustest, mis kütust kulutavad.

Näiteks annab kõlar töötava mootoriga kohapeal seisvale juhile heliga märku, et on aeg mootor välja lülitada, kui see on töötanud tühikäigul juba üle kolme minuti. Sellise lihtsa teavituse tulemusel väheneb jõudeaeg vähemalt 10%.

Sõidukijuhtide sõidustiili näitaja paraneb vähemalt 20%

Märgatav kulude kokkuhoid tuleb ka sellisete juhtide pealt, kes on äkilisema sõidustiiliga - kiirendavad ühe foori alt gaas põhjas teiseni ja pidurdavad ebamõistlikult järsult kohtades, kus saaks vaikselt hoo maha pidurdada.

Säästad sõiduki hoolduse kuludelt!

Esialgu võib mõelda, et sellise sõidustiiliga juht kulutab ainult rohkem kütust võrreldes ökonoomsemalt sõitvate juhtidega, siis tegelikult kulutab äkilisema sõidustiiliga juht sõidukit tunduvalt rohkem. Sellise juhi sõidukil kuluvad kiiremini rehvid, piduriklotsid, veermik ja muud kuluosad, mis suurendavad märgatavalt sellise juhi kasutuses oleva ettevõtte sõiduki hoolduskulusid.

Raportite kasutamine ja andmete kättesaamine on Navireci lahendusest lihtne ja mugav.
Foto: Navirec

Raportite mooduli kasutamine on lihtne!

Võib julgelt öelda, et raportite kasutamine ja andmete kätte saamine Navirec lahendusest on väga lihtne ja mugav. Olles Navirec lahenduse kasutusele võtnud, leiate sisse logides raportite moodulist üles kõik vajalikud näidisraportid.  Minimaalse ajaga saate näidisraportitest kohandada oma ettevõtte sõidukipargile sobivad raportid. Oleme teinud väga mugavaks tekitada raportites juurde spetsiifilisi lisaväljasid, mida Teie ettevõte lisaks vajab.

Raporteid saab panna automaatselt genereerima soovitud perioodi tagant ning ka automaatselt saatma neid õigetele inimestele Teie ettevõttes.

Soovid oma ettevõttes raha säästa?

Kui JAH!, siis võta meie abivalmis meeskonnaga ühendust ja koostöös leiame lahenduse, mis sobib kõige paremini just teie ettevõtte autopargile.

Navirec müügiosakonnaga saab ühendust telefonil 5660 6245 või [email protected], www.navirec.com

Jaak Nirk, Avalike suhete juht, GSMvalve OÜ

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077