7. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läbimõeldud logistikalahendus tõstab ettevõtte efektiivsust

Läbimõeldud logistikalahendus
Foto: Live Technologies OÜ
Protsesside tõhustamisest räägitakse täna igas valdkonnas, mis on kiirelt arenevas ja infotehnoloogial põhinevas maailmas ka igati loogiline. Üheks kulude optimeerimise kohaks on ettevõtte tarneahel, millelt võib läbimõeldud lahenduse kasutusele võtmisel hoida kokku isegi kuni kolmandiku.

Just niipalju säästis oma transpordi korraldamiselt puidutööstuskontsern Stora Enso, kes kasutab Live Technologies OÜ arendatud vedude ja tarneahelajuhtimise tarkvara. Livesoft nime kandev logistikalahendus võimaldab integreerida kõik tarneahela osapooled alates kauba saatjatest, saajatest ja vedajatest kuni tolli ja ekspedeerijateni ühtsesse infovoogu. Seesama lahendus pärjati ka kaks aastat tagasi Aasta Logistikateo auhinnaga.

Stora Enso kogemus näitas, et uue lahendusega saadetakse tarneahelas aastas vähem umbes 10 000 lühisõnumit ja 100 000 e-kirja. „See on meeletu tööaja kokkuhoid, mille ajal saavad inimesed tegeleda oma põhitööga ja teenida ettevõttele reaalset raha,“ tunnistab Live Technologies OÜ juht Ojari Paas. „Lisaplussid on need, et kõik dokumendid ja neisse tehtavad lisad on reaalajas kõigile osapooltele nähtavad, mis hoiab ära inimlikke eksimusi, sidevigu ja viivitusi. Andmed asuvad kaitstult pilves ning neid ei ole võimalik üle kirjutada.“

Livesoft hõlmab endas viite suuremat väljakujunenud moodulit: tarneahela juhtimine, transpordimoodul, laomoodul, tollimoodul ja raudteehaldus. „Tollimajandus on meie lahenduses väga tugev – süsteemid saab ühendada maksu- ja tolliametiga ning välja on töötatud spetsiaalne konverter ehk saadetiste tolliandmete riikidevaheline süsteem,“ selgitab Paas, lisades, et ka siis, kui klient vabaneb oma arhiivist, säilitab programm dokumente seitse aastat kaitstud serverites, nagu seaduse poolt on ette nähtud.

Raudteemoodulit kasutab näiteks ettevõte Baltic Rail, kes haldab kahte raudteeterminali Poolas. Tänu Livesoftile on ühtses süsteemis reaalajas hallatud terminale läbivaid saadetised ja rongid ning kõik sellega seonduv arveldus on samuti automatiseeritud.

„Enamik logistikasüsteeme on loodud silmas pidades transpordiettevõtete vajadusi, kuid meie pakume kõigile, kelle transpordikorraldus ja saadetiste haldus vajab kiiret, läbipaistvat ja mugavat lahendust, mis võimaldab transporti hallata ja jagada erinevate partneritega. Olgu tegemist tootjate, tööstuste, kaubandusfirmade või e-poodidega,“ ütleb Paas. „Kujutage ette, kui palju võiks automatiseeritud tarkvaraga hoida kokku ettevõte, kellel on pidevalt „õhus“ sadakond saadetist, mida ta haldab näiteks ükshaaval Excelis?! Täna käib neil arvestus ilmselgelt hilinemisega ja tabelite täitmine võtab päevi, selle asemel, et lahendada see ära minutiga ja liidestada oma süsteem otse DPD ja UPSiga ning oma raamatupidamistarkvaraga.“

Livesoft töötab SaaS-mudeli järgi ehk olemasolevate moodulite kasutusevõtt on väga kiire. Soovi korral teeb Live Technologies OÜ kliendi lahendusse ka vajalikke mugandusi. „Pakume lahendusi säästuks ja topelttöö vähendamiseks. Aeg on uus raha!“ ütleb ettevõtte juht ning julgustab kõiki ettevõtjaid võtma ühendust, kui neid huvitab kokkuhoid transpordilahenduselt.

Lähem info tarneahela ja logistika juhtimise praktilise tööriista kohta: www.livesoft.ee

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077