Autor: Logistikauudised.ee • 20. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Miks kaasata uue lao rajamisel sisustusspetsialist?

Foto: laomeister.com
Uue lao- või logistikahoone kavandamisel on mõistlik riiulite ja muu mööbli asendiplaan panna paika juba projekteerimisfaasis, kaasates sellesse oma ala professionaalid laosisustuse valdkonnast.

“Uue maja puhul on lihtne – aitame kõige mõistlikumat lahendust välja töötada näiteks arhitekti poolt antud põhiplaani alusel, võttes arvesse kõiki kliendi soove ja vajadusi. Kõige tõhusam on koostöö siis, kui kaasatud on ka tõstukimüüja, kes omalt poolt annab ette masinate töötamiseks vajalikud piirnormid. Kui riiulid ja muu sisustus panna paika juba enne maja lõplikku projekteerimist, saab kindlasti minimaliseerida ruumikadu ning tõhustada hoone kasumlikkust,” selgitab Alamaa, lisades, et vanemate hoonete puhul on küll ruumide täpsed mõõdud, avad ja planeering ette antud, kuid AutoCADis erinevaid variante läbi mängides leiab kindlasti optimaalseima lahenduse.

Suurema koguse riiulite ostmisel tasuks kindlasti uurida, kas lisariiuleid müüakse sama hinnaga, mis esimeses pakkumises on näidatud. Muidu võib juhtuda, et klient seisab ebamugava olukorra ees, kus hilisemal samade laoriiulite ostmisel ollakse sunnitud maksma topelthinda. Erinevate tootjate riiulid aga enamasti omavahel kokku ei sobi.

“Kasutatud laomööbli ostmine on põhjendatud tuntud ja tugevamate kaubamärkide puhul. Kindlasti tasub uurida teistelt klientidelt tagasisidet ning olla kindel, et seda mööblit tootmisest maha poleks võetud. Vastasel korral võib hilisemate laiendusplaanide puhul tulla probleeme,” räägib Alamaa. “Kuigi sageli tundub, et riiul on riiul, on tegelikkuses laomööbli juures palju väikseid nüansse, mida tasub tähele panna – kõigepealt mööbli kvaliteet ja turvalisus ning kuidas riiuleid saab kombineerida ja nende sügavusega näiteks mängida.”

Eelkõige on Balti Laomeistri põhilised müügiartiklid aluseriiulid, moodulriiulid ja vahelaed. Ettevõte on sisustanud ruume alates väikefirmade ladudest kuni kombinaatide ja logistikakeskuste suurte laohooneteni nii Eesti ja Soomes kui ka Lätis ja Leedus. Suuremad teostatud tööd on näiteks: Alekon Cargo, Rakvere Lihakombinaat, Hawaii Express Logistikakeskus, Alter Elektrik Logistikakeskus, Diivani­paradiis Logistikakeskus, Hesburger Logistikakeskus, Kaitseväe Logistikakeskus, Lehepunkt Logistikakeskus, Printall AS jt.

Auto 100 ASile pakkus Balti Laomeister laoriiulite paigaldust ning arvutustöid, et riiulid paika mahuks. Autofirma ladu on nüüd sisustatud nii kerg- kui ka raskekaubariiulitega. “Oleme tehtud tööga väga rahul. Nad aitasid palju kaasa mõelda ja pakkuda meie tehtud projektile lisalahendusi, mille peale ise esimese hooga ei tulnud, et ka nii saab pinda optimeerida. Märkida võiks vaid, et vähem oleks võinud olla “tootmistolmu”,” ütleb ettevõtte varuosade müügidirektor Risto Sikk.

Balti Laomeistri pikaaegse koostööpartneri Mecro ASi logistikaosakonna juhataja Alo Bernsteini sõnul hindab Mecro Balti Laomeistrit kõrgelt kui tugevat, hea valikuga ja tähtaegadest kinnipidavat tarnijat.

 Balti Laomeistril on sidemed tootjatega Leedus, Rootsis, Saksamaal ja Hiinas. Praegu on tarnijate nimekirjas 30 ettevõtet ning nende arv suureneb pidevalt, et laiendada tootevalikut ning pakkuda klientidele paremaid tooteid, kiiremaid tarneid ja konkurentsivõimelisemaid hindu. Teiste hulgas müüb Eesti üks suurem moodul- ja aluseriiuli tarnija ning paigaldaja Hiinas toodetud vastavalt sertifitseeritud firma Boracs riiuleid ning tõenäoliselt maailma parimaid Saksa SSI-Schäfer moodulriiuleid.

 

www.laomeister.com

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077