Autor: Logistikauudised.ee • 23. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaubalift on efektiivne ja lihtne tõsteseade iga lao jaoks

Laojuhatajad puutuvad kokku vajadusega kaupasid teisaldada rõdule või kõrgemale korrusele, kus neid komplekteeritakse ja ladustatakse. Sellist vajadust rahuldab enamasti tõstuk või korralik šahtlift.

Tõstuki kasutamisel ilmnevad kitsaskohad:

• Situatsioon: tõstuk tegeleb hetkel oma töölõiguga (või aku on valel ajal tühi) – tööaeg läheb sõitmise / ootamise peale, samuti kannatavad tööprioriteedid.• Spetsiaalse lisatõstuki kasutamine on majanduslikult üpris kahtlane lahendus.• Tööohutuse lisariskid. Üleval korrusel / rõdu peal peab olema laadimisava, mida tihti varustatakse lihtsaimate metallväravatega.

Korralik šahtlift on kindel ja hea variant, kuid oma miinustega:

• Kõrge hind• Lifti ehitamine olemasolevasse laoruumi on üliraske, lisaks tuleb kindlasti muuta hoone projekti, mis tekitab jällegi lisakulu.• Šahtlifti tehnilised spetsifikatsioonid on standardiseeritud, seega kasutaja valik on üsna piiratud.• Šahtlift on hoone lahutamatu koostisosa ning teise kohta kolides ei saa laoruumi rentnik seda kaasa võtta.

OÜ Laovarustus on jõudnud lihtsa ja efektiivse tõsteseadme lahenduseni. Kolm projekti on juba realiseeritud, kasutajate hulgas on suuremad logistika ettevõtted.

Vaata, kuidas töötab uus lift ASis Maru 

https://www.youtube.com/watch?v=_FHe8TW_Iug

Lahenduse lühikirjeldus

Tähtis seadme osa on kasutatud Reach Truck virnastaja mast koos hüdrosüsteemiga. Laovarustus valmistab aluspõhja, tõstekõrgusega võrdse raami ja tõsteplatvormi. Mast kinnitatakse raamile, kahvlitele kinnitatakse tõsteplatvorm. Põrandasse tehakse süvend ca 200mm, mille sisse kinnitatakse aluspõhi – selle peale laskub platvorm. Süvend on vajalik ainult kärude kasutamise võimaldamiseks, tõstuki / virnastaja jaoks pole süvend oluline.

Mõlemal korrusel on magnetlukuga uksed ning seade töötab ainult siis, kui kõik uksed on kinni. Ülemise korruse tasemel on paigaldatud hüdroajamiga tungrauad – väiksed, kuid tähtsad osad.

Kaup on platvormil, uksed on kinni. Vajutame nupule „üles“, tõuseb platvorm ülemise korruse taseme suhtes veidi kõrgemale, tugirauad viskuvad alla ning platvorm kaubaga tugineb nende peale. Seega maha- ja pealelaadimine on  väga mugav, platvorm on stabiilne ja sisse (alla) ei vaju. See on kõige lihtsama variandi lühikirjeldus. Iga tõsteseade on eraldi projekt. Saadaval on ka lisafunktsioonid kliendi soovil.

Kuidas töötab vana tõstuki alusele ehitatud kaubalift

 https://www.youtube.com/watch?v=_FHe8TW_Iug

 https://www.youtube.com/watch?v=_FHe8TW_Iug

Laovarustuse tõsteseadme eelised: Saab paigaldada igasse laohoonesse.

• Kõik spetsifikatsioonid (mõõdud, kandevõime, tõstekõrgus) koostatakse vastavalt kliendi soovile.• Saab demonteerida ja uuesti paigaldada teise laoruumi.• Saab kasutada oma amortiseeritud virnastajat (varasema investeeringu maksimaalne kasutamine).• Orienteeruv hind 12 000 – 20 000 eurot (sõltub mõõtudest ja funktsioonidest).

Laovarustus OÜ pakub ka teisi innovatiivseid lahendusi, sealhulgas poolautomaatsed akude laadimise/vahetamise eriruumid ja arvutihoidjad tõstetehnika jaoks. Kindlasti on saadaval soodsad igat tüüpi laoriiulid.

Rohkem infot, pilte ja videoid aadressil www.laovarustus.ee

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077