Autor: Tanel Raig • 26. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Andrus Ossip: Uued rongid ei oleks priiskamine

Kasvav klientide arv tingib vajaduse hankida olemasolevatele rongidele lisa.

Elron riigiettevõttena ei kavatse pakkuda maksumaksja raha eest liigset luksust. Nagu praegu, pakume ka tulevikus klientidele aja kohaselt heal tasemel teenust, säästes samal ajal riigi rahakotti maksimaalsel võimalikul moel. Kasvav klientide arv tingib vajaduse hankida olemasolevatele rongidele lisa ning kui juba soetada uusi ronge, on mõttekas hankida suurema nõudlusega liinidele suurema istekohtade arvuga ronge. Rongidega tehti eelmisel aastal 5 800 000 reisi, neist 780 000 reisi Tallinna–Tartu liinil. Need arvud on endiselt kasvutrendis. Et need reisijad näiteks bussidesse mahutada, peaks kahe linna vahel lisaks praegustele vurama keskmiselt üle 40 reisibussi päevas.

Uutest rongidest võidaksid kõik reisijad, sest Tallinna–Tartu liinile lisanduvad rongid võimaldaks meil suurendada ka reiside sagedust teistel liinidel, kus juba praegu on selleks nõudlus, mis lähitulevikus kasvab veelgi. Just neil põhjustel kirjeldasime majandusministrile vajadust kaaluda kolme viievagunilise lisarongi soetamist. Kui otsus teha suve jooksul, oleks võimalik rongid Eestisse tuua 2018. aastaks. Kindlasti ei ole juttu luksusrongidest – praegustest veidi mugavamad istmed ja võimalus mitmetunnise sõidu jooksul osta teed-kohvi ei ole liigne luksus, vaid täiesti normaalne teenus. Uued, praegu veel selgelt hüpoteetilised rongid, kuuluksid maksumuselt praegustega võrreldavasse suurusjärku, seega ei mingit priiskamist sellelgi rindel.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077