29. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

8 põhjust logistika sisseostmiseks

1. Logistika on oluline, kuid ei pruugi Sinu jaoks olla esmatähtis. Aega napib ja kõigega ei jõua põhjalikult tegeleda. Sul on mõistlik logistikateenus sisse osta. Saad seeläbi rohkem keskenduda oma põhitegevusele. Säästad aega ja närve.

2. Teenuste sisseostmisel tõuseb töö kvaliteet, kuna teenust pakuvad kogenud professionaalid, kelle jaoks on logistika põhitegevus. Sina saad sellest kasu kindlamate tarneaegade ja turvalisema veoteenuse näol.

      3. Säästad raha. Ostes teenust sisse, Sinu püsikulud muutuvkuludeks.Transporditeenus maksab täpselt nii palju, kui seda kasutad. Sellega vähenevad Sinu firma logistikakulud, mille alla kuuluvad administratiiv-, personali-, veopargi hoolduskulud jne.

4. Saad paremini reageerida hooajalisusele, eelkõige transpordihindade muutumisele.

5. Sinu logistikapartneri transporditeenuse omahind on odavam, kuna erinevate klientide kaubad komplekteeritakse ja ühendatakse marsruute, mille kaudu tekib mastaabisääst. Sina hoiad seeläbi kulusid kokku ning saad teenuse odavama hinnaga.

6. Ostes logistika- ja transporditeenust sisse, ei ole Sul vaja teha hiigel suuri investeeringuid ladude ehitamisse või autode soetamisse. Väldid suuri riske ja laenuintresse. Kui äri ei lähe nii nagu plaanitud, saad Sa igal ajal logistika allhankijaga töö lõpetada, kandmata ise kahjusid.

7. Logistikafirmadel on võimalus transportida väga erinevat laadi kaupu, mis võivad nõuda kindlat temperatuurirežiimi või tõstetehnikat. Ka siin on mõttekam lao- ja transporditeenus sisse osta, kuna vastav tehnika nõuab kopsakat investeeringut.

8. Logistikateenuste pakkujad saavad paremini reageerida kliendivajaduste muutustele, erinevatele nüanssidele ning nendele paindlikumalt vastu tulla. Andes oma logistika kindlale allhankijale vabastad ennast transpordiga seotud probleemidest ja peavaludest.

Autor: Aleksander Bankiir

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077