Autor: Jaana Pikalev • 30. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Air suurendab Tartust algavate lendude arvu kuuele lennule nädalas

Alates 27. veebruarist 2011 asendab Estonian Air praegused kaks korda nädalas toimuvad edasi-tagasi lennud Stockholmi-Tartu liinil lendudega Tartu ja Tallinna vahel.

Lennud Tartust Tallinnasse hakkavad toimuma varahommikuti kuus korda nädalas esmaspäeviti, teisipäeviti, kolmapäeviti, neljapäeviti, reedeti ja laupäeviti. Lennud Tallinnast Tartusse hakkavad toimuma hilisõhtuti samadel päevadel, ainult laupäeva asemel toimuvad lennud pühapäeviti. Lennuaeg on 45 minutit.

Praegu toimuvad lennud Tartust Stockholmi neljapäeviti ja pühapäeviti. Viimane lend Tartu ja Stockholmi vahel toimub 19. detsembril 2010.

„Otseühendused Tallinna lennujaamast Skandinaaviasse ja mujale Euroopasse ning Venemaale on järjest paranenud ja paranevad tulevikus veelgi. Usume, et meie poolt pakutavad head lennuajad ja suurem lendude sagedus aitavad kaasa nii Tartu kui ka Tallinna lennujaama kiirele arengule,“ lausus Rauno Parras, Estonian Airi kommertsala asepresident.

„Estonian Airi plaan tihendada lennuliiklust Tartust, arendades Tartu ja Tallinna vahelist lennuühendust, on kahtlemata hea uudis kogu Lõuna-Eestile. See tagab ka siinsetele elanikele kiired ja mugavad lennuvõimalused peaaegu kõikidesse Euroopa suurlinnadesse,“ lausus Tartu linnapea Urmas Kruuse.

Lennugraafik on koostatud selliselt, et Tartust reisi alustavad kliendid saaksid võimalikult mugavalt ning minimaalse ooteajaga suunduda hommikustele jätkulendudele läbi Tallinna Kopenhaagenisse, Amsterdami, Moskvasse, Vilniusse, Kuressaarde, Oslosse, Stockholmi ja mujale. Sarnaselt pakub hilisõhtune tagasilend Tartusse võimaluse kohalejõudmiseks neile, kes tulevad Kopenhaageni, Brüsseli, Londoni, Stockholmi, Oslo, Kuressaare või Vilniuse lennult.

Tartust lendu alustavale reisijale, kes jätkab reisi Tallinnast Estonian Airiga, maksab Tartu-Tallinna piletiosa 391 krooni. Ainult Tartu-Tallinna lennu ühe suuna piletihind algab Estonian Airi kodulehelt ostes samuti 391 kroonist, kuid võib muutuda olenevalt lennu täituvusest.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077